BİGA ZİRAAT ODASI BAŞKANI GÜRAY ERGÜN ÜRETİCİLERİMİZLE EL ELE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK...

BİGA ZİRAAT ODASI BAŞKANI GÜRAY ERGÜN ÇİĞ SÜT FİYATINI KABUL ETMİYORUZ.DEDİ.

624
BİGA ZİRAAT ODASI BAŞKANI GÜRAY ERGÜN ÜRETİCİLERİMİZLE EL ELE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK...

ÜRETİCİLERİMİZLE EL ELE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK...
ÇİĞ SÜT FİYATINI KABUL ETMİYORUZ...
Odamız Yönetim Kurulu Başkanı M. Güray Ergün odamız önünde 15 Ocak Pazartesi (Bugün) üreticilerimizinde katılımı ile basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması şu şekilde;Değerli Basın Mensubu arkadaşlar, sevgili çiftçiler...
Bildiğiniz üzere Ulusal Süt Konseyi hafta sonu Çiğ Süt Tavsiye fiyatını 13,5 TL olarak açıkladı...
Açıklanan bu fiyatı kabul etmiyoruz.... Bu fiyatı kabul etmek demek hayvancılığın yokoluşunu kabul etmek demektir, bu fiyatı kabul etmek demek can çekişmekte olan et ve süt üreticisinin yok olmasını kabul etmek demektir.
Ulusal Süt Konseyi derhal toplanarak çiğ süt fiyatını yukarı yönlü revize etmelidir.
Biliyoruz ki asgari ücrete gelen zamlar sonrası yem fiyatları burada durmayacak, tüm girdiler hızla zamlanacak dolayısıyla süt fiyatının bu artışlarda göz önünde bulundurularak 19,50 TL olası gerekiyor.
Yıllardır basın açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi çiftçi hızla süt üretimini terk ediyor maalesef geri dönülmez bir noktaya geldik, acil çözüm gerekiyor.
Küçük işletmelerin hızla yok oluyor...
Damızlık vasfındaki hayvanların bakım masraflarını karşılamadığından hızla elden çıkarılıyor, işletmelerin birer birer ve hızla kapanıyor...
Hepimiz biliyoruz ki yem başta olmak üzere süt üretiminde yapılan masraflar süt fiyatlarında yapılan artışın çok üstünde ve daha hızlı artıyor, çiftçinin tek anayasal meslek kuruluşu olan ziraat odası başkanı olarak süt destekleme primlerinin bu artış hızını kapatacak biçimde artmasını ve işletme giderlerine etki eden yem başta olmak üzere tüm masraf unsurlarının her 3 ayda bir masaya yatırılarak gözden geçirilmesi gerekmektedir.
"Şayet bu yapılmazsa süte yapılacak bir defalık artış üreticinin cebine girmeden eriyip gidecektir"
Bunun yanı sıra sektörün üretim ayağında çok ciddi kayıplar yaşanıyor.
Yetersiz ve dengesiz besleme sonucu işletmelerin damızlık hayvanları erken elden çıkıyor.
Bu gibi durumların hem süt hem de et sektörünün geleceğini tehdit ediyor.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.