“Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın” Konuşuldu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Kapsamında “Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın” Konuşuldu

704
“Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın” Konuşuldu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Kapsamında “Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın” Konuşuldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAM), Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kadın ve Demokrasi Vakfı iş birliği ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın” konulu panel düzenlendi. 
Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele; Vali İlhami Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Rektör Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. İlker Gülcemal, Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Çanakkale protokolü, akademik personeller ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ÇOMÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, müzik dinletisi gerçekleştirdi. 
Panelin açılış konuşmasını yapan KAM Müdür Vekili Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, KAM yönetimi olarak son 3 yılda gerçekleştirdikleri etkinliklerden farklı olarak bu yıl erkeklere söz vererek bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Kadına yönelik şiddetin, küresel bir sorun olarak devam ettiğini belirten Doç. Dr. Ilgın, “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesi ile bu şiddete bir son vermek için çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. 
Açılış konuşmasının ardından Öğr. Gör. Gökhan Bayram ve Dr. Öğr. Üyesi Mithat Atabay’ın konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi. “Tarihte Kadın” sunumunda, Öğr. Gör. Bayram,  tarihteki Çanakkaleli önemli kadınları; Dr. Öğr. Üyesi Atabay ise “Milli Mücadele Döneminde Kadınlar” konulu sunumunda Kurtuluş Savaşı Dönemi’ndeki kadınları anlattı. 
Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans Projesi Protokolü İmzalandı
Panel oturumunun ardından Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü gerçekleştirdiği Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans Projesi Protokolü; Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ve ÇOMÜ Rektör V. Prof. Dr. Dinçay Köksal tarafından imzalandı. Tüm kurumlarının “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” ile çalıştıklarını, valilik bünyesindeki ve diğer kurumlardaki kadın personellere ve ilimizdeki kadınlara pozitif ayrım yapılmasını desteklediği ve takipçisi olduklarına değinen Vali Aktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans” projesinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.
 “Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans Projesi” kapsamında; Çanakkale'de yer alan yerel medya çalışanlarının kadın cinayetleri haberlerini nasıl yansıtmaları gerektiği, kaçınmaları gereken cinsiyetçi, damgalayıcı, cinayeti gerekçelendirici haber söylemlerinin neler olduğu, bu haber söylemlerinin toplumu yönlendirmede ne kadar önemli olduğu ve görsel kullanımının nasıl yapılması gerektiği konularında medya mensuplarına eğitim verilecek.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.