“Ortak Akılla, Çanakkale Daha da İleriye Gidecek”

AYHAN GİDER “ORTAK AKILLA GELİŞECEĞİZ”

838
“Ortak Akılla, Çanakkale Daha da İleriye Gidecek”

“Ortak Akılla, Çanakkale Daha da İleriye Gidecek”
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, TBMM’de Çanakkale iş dünyasının temsilcilerini ağırladı. Çanakkale ekseninde yapılan görüşmelerde, Çanakkale’nin kalkınması için atılacak adımlar görüşüldü. Yapılan görüşmelerde, Çanakkale’ye yapılan yatırımlar ve ortak akılla hareket etmenin önemine değinildi. 
Meclis faaliyetleri nedeniyle Ankara’da bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Abdullah Deniz ve Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Bülent Çetin’i ağırladı. Çanakkale iş dünyasının taleplerini ve yakın gelecekte Çanakkale’de yapılacak yatırımların şehre muhtemel etkileri konusunda görüşleri dinleyen Gider, yapılan tüm yatırımlarda ortak akılla hareket etmenin önemine değinerek; “Çanakkale, potansiyel olarak mevcut halinden çok daha fazla şeyi temsil ediyor. Çanakkale için öngördüğümüz sanayi modeli, tarıma dayalı sanayidir. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi, Çanakkale’nin haddinden fazla ağır sanayi ile sarmalanmasını arzu etmiyoruz. Çünkü bir bütün olarak şehrimiz tarım ve turizm ağırlıklı. Sanayi de gelişecekse, bu eksende tarımı desteklemeli, geliştirmeli. Ezine OSB bu eksende çok önemli bir hamle ve artık fabrikalarımız yükselmeye devam ediyor. Ayvacık’ta ise jeotermal enerjinin kullanılacağı yeni OSB kuruluyor. Çanakkale sanayisinin önündeki lojistik engelleri ortadan kaldıracak olan Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü, bir yapbozun parçaları gibi Çanakkale tarımına yönelik kurduğumuz hayalleri resmini ortaya koyuyor” dedi.
,
“ORTAK AKILLA GELİŞECEĞİZ”
Çanakkale’nin kalkınması için atılan tüm adımların bir bütünsellik taşıması gerektiğine işaret eden Ayhan Gider; “Sadece OSB inşa etmek, köprü yapmak yeterli değil. Tüm bunları anlamlı kılacak olan iş dünyası ortak bir paydada buluşup birlikte karar alabilmek. Bu anlamda sizlerle ve şu an burada bulunamayan diğer iş dünyası temsilcileriyle de sıklıkla bir araya geliyor neler yapmalıyız noktasında tartışıyoruz. Çanakkale’nin bütün dinamikleriyle birlikte attığımız adımlar, bizler için çok daha kıymetli. Çünkü bu, projelerin sürdürülebilir olacağını da gösteriyor. Ortak akılla, Çanakkale ortak paydasında, bu şehre bir parça dahi olsa katkı sunmak isteyen herkesle el ele vereceğiz ve şehrimizi daha da ileriye götüreceğiz” ifadelerini kullandı. 
 


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.