Chp İl Genel Meclis Üyesi Sadık Gögüsgeren "AKP grubu Bayramiç turizmine verdiği zararın farkında mıdır???"dedi.

'Eko turizm AKP hükümetinin desteklediği projelerdir, bu yüzden eko turizme destek veriyoruz'

840
Chp İl Genel Meclis Üyesi Sadık Gögüsgeren

AKP'DEN BAYRAMİÇ TURİZMİNE DARBE
Bir gün önce yapılan meclis toplantısında "Ekoturizm AKP hükümetinin desteklediği projelerdir, bu yüzden ekoturizme destek veriyoruz" diye mecliste açıklama yapan AKP grubu bugün gündeme gelen Bayramiç'in Gedik ve Kutluoba köylerindeki iki projeye grup olarak hayır oyu vererek engellenmişlerdir.
AKP iki köyümüzde yapılmak istenen, Bayramiç'e değer katacak bu projeleri neden engellemiştir?
Ekoturizm imar alanlarına olumlu bakan ve oy veren bir meclis üyesiyim. İlçemde olası projeleri yerinde inceleyen, köy halkımızla istişare edip birlikte karar veren ve bu konudaki yatırımları destekleyen bir tutum içerisindeyim. Bunun dışında Ayvacık bölgesinin bazı kesimlerindeki yoğunlaşmaya, doğal yapısına uygunluğuna ve sosyolojik etkisine dikkat ederek yerel yönetici sorumluluk bilinciyle zaman zaman olumsuz oy da kullandım.
CHP bütün imar konularında olduğu gibi ekoturizm konusunda da grup kararı almayan ve yerel yöneticilerinin bu konudaki bilgi birikimine güvenen, baskı ve zorlama ile oy kullanılmasını engelleyen demokratik bir partidir.
Bayramiç CHP İl Genel Meclisi Üyesi olarak bu konuda kullandığım her oyun, AKP grup başkanvekili tarafından gözlemlenerek AKP grubuna aksi yönde oy kullandırmasının amacını anlamış değilim.
Son meclis oylamasından bir gün önce Evciler köyümüzde ekoturizm işletmesinin ihtiyaç olduğu bir alandaki projeye destek vermemin nedeni söz konusu bölgenin Ayazma Mesire Yeri'ne yakın olması, mesire yerinden dönüş yapamayacak ziyaretçilerin konaklama ihtiyacını gözettiğimdendir. Bu dosyaya verdiğim destekten sonra AKP grup başkanvekili "Kişilere göre mi, neye göre oy veriyorsunuz?" diye soru sormuştu. CHP grup başkanvekili tarafından da "Siz CHP üyesi iken ekoturizm dosyalarına red oyu verdiniz, AKP'ye geçtikten sonra evet oyu verdiniz, biz size neye göre oy verdiğinizi sorduk mu?" cevabını almıştır.
Kamuoyunda tartışmalara yol açan ekoturizm konusunda lüzumsuz polemiğe girmemek için ayrıntılı açıklama yapmamıştım ancak bugün bölgemiz turizmine değer katacak bu iki projeye AKP nin kasten verilen red oylarından sonra açıklama yapma gereği duydum.
AKP grubu Bayramiç turizmine verdiği zararın farkında mıdır???


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.