Yanlış aday tercihleri...

OKUYUCU GÖZÜYLE AK PARTİNİN SEÇİMİ KAYBETME NEDENLERİ..

586
Yanlış aday tercihleri...

OKUYUCU GÖZÜYLE AK PARTİNİN SEÇİMİ KAYBETME NEDENLERİ..
Sayın Zafer Bey;
Öncelikle hayırlı bayramlar diliyorum. Sizden ricam, yazımı sonuna kadar sabırla okumanızdır. Seçim analizi:
1) Pandemi nedeniyle ülkelerin ekonomileri durma noktasına geldi, tedarik zincirleri kırıldı, üretim yapılamadı. Üretilmeyen malın fiyatı arttı dolayısıyla bu artışlar enflasyonu tetikledi.
2) Rusya - Ukrayna savaşı öncesi 120 dolara satılan doğalgaz, savaşın başlamasıyla 1200 dolara kadar çıktı. Doğalgaz ve petrol fiyatlarındaki artış, enerji maliyetlerinin artmasına bu da üretilen malların maliyetinin artışına neden oldu, dolayısıyla bu artışlar enflasyonu tetikledi.
3) 11 ilimizi vuran 6 Şubat depremi; malumunuz depremin ülkemiz ekonomisine maliyeti 104 milyar dolar oldu.
Bu rakam bir anda karşılanacak bir miktar olmadığı için Türkiye ekonomisini derinden sarstı.
4)Üç harfli zincir marketlerin acımasızca etiket fiyatlarını artırarak, enflasyonun yükselmesine neden olmaları...
5)Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce verilen, "birinci dereceye düşen her memura 3600 ek gösterge verilecek" sözünün gereğinin yapılmaması. Geçen seneden bu yana emekli olan ve emekliliği hakedipte 3600 ek gösterge çıkmadığı için emekli olamayan memurların tepkileri. Örnek: Emekli olursa 750 bin TL toplu para alacak bir memur 3600 ek gösterge çıkmadığı için alacağı toplu parada yaklaşık (%20) 150 bin TL kayba uğruyor.
6)Yine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Bağ-Kur lulara verilen "Prim günleri 9000'den 7000'e düşürülecek" sözünün gereğinin yapılmaması. Örnek: 7000 prim gününü doldurmuş, hatta geçmiş Bağ-Kur'lu bir esnaf her ay 7000 TL boşuna prim ödediğini, fazla primin emekli maaşlarında herhangi bir artışa neden olmayacağını bilmesi.
7)Fahiş kira artışı meselesi...
Bu konuda daha bilimsel, daha hakkaniyetli bir çalışma yapılarak, caydırıcı cezalar getirilerek bu mesele çözülebilirdi. Örnek:
2 - 3 yıl öncesine gidilerek TÜİK verilerinden faydalanılarak enflasyon rakamları da gözetilerek, her semt ve mahalle için her yıl devletimizin belirleyeceği artış miktarına göre hakkaniyetli bir ortalama metrekare fiyatı belirlenip, kiralanacak meskenin net metrekaresi ile çarpılarak güncel kira miktarı bulunabilirdi. Ayrıca cezai müeyyidesi ağır olan kanunlar çıkarılarak vatandaşların uyması sağlanabilirdi.
8)Herhangi bir ekonomik parametreye dayanmadan doların hormonlu yükselişi meselesi;
Merkez Bankası eski başkanı sayın Şahap Kavcıoğlu görevi sırasında işadamları ile yaptığı bir toplantıda "Yurtdışına 500 milyar dolar götürdüğünüzü biliyoruz, bu paranın %10'nu geri getirin bakın dolar nasıl düşüyor"demişti. Buradan yola çıkarak, dolar yükselince herşeyin fiyatının artması ve bu artışın bizim karşımıza enflasyon olarak çıkıp ekonomik krize neden olması.
9)Yanlış aday tercihleri...
10) Rakip adayların bir önceki seçimde verdiği sözlerini tutmamasını, vaatlerinin lafta kaldığının halkımıza iyi anlatılmaması...
11)Ak Parti belediyeciliğinin halkımıza iyi anlatılamaması...
Yukarıda anlatmaya çalıştığım konular seçimin kaybedilme nedenleridir.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.