Ayva Hasadı Başladı
Ayva dünyada çok eski yıldan beri bilinmektedir. Anavatanının Kuzey-Batı İran, Türkistan ve Anadolu olduğu bilinen ayva, sofralık tüketiminin yanı sıra, reçel, jöle, marmelat ve meyve suyu olarak da değerlendirilebilmektedir. Ayrıca pektin ve tanen açısından endüstri alanında da kullanılmaktadır.
Yetiştiricilik, hasat ve depolama kolaylığıyla birlikte son yıllarda pazarda iyi fiyat bulması üreticilerin kapama ayva bahçeleri kurmalarını özendirmektedir.
Ayva ülkemizde Marmara, Akdeniz, Ege ve Batı Karadeniz'de yetiştirilmektedir. Sarı renkli güzel görünümlü hoş kokulu ve ağır bir meyvedir. Kabukları ve etli kısımları sert olan ayva; yenildiğinde ağızda mayhoş bir tat bırakır. Rengi yeşilden sarıya değişir ve tadı elma ile şeftali arasındadır.
Ayva Hasadı Başladı
